keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Berliinistä Müncheniin

Tätä sivua parhaillaan kirjoitetaan. Päivitetty viimeksi torstaina 15.5.2014 klo 10:20Automatka Berliinistä Müncheniin on lyhimmillään vain noin 600 kilometriä. Tähän kokoan kohteita ja mahdollisia yöpymispaikkoja, joissa voisi matkan varrella käydä, jos vähän kiemurtelee eikä aja suorinta tietä.

Reitti Berliinistä Müncheniin voisi kulkea esim. seuraavien kohteiden kautta, jolloin sen pituudeksi tulisi lyhintä tietä 1120 km:

Berlin - Potsdam - Tropical Islands (yöpyminen, lähtö takaisin tulosuuntaan) - Lutherstadt Wittenberg - Halle (Saale) - Leipzig - Dresden - Chemnitz - Zwickau - Nürnberg - Regensburg - Ingolstadt (mutka ylöspäin, yöpymispaikka?) - München

Chemnitzin kohdalla lännempänä olisi mielenkiintoiset historialliset teollisuuskaupungit Eisenach ja Jena.

Kohteiden kuvaukset:

Mikäli kohde on kuvattu Autoliiton vuosina 2009-2010 julkaisemissa kirjassa "Saksa, automatkailijan unelma", siihen viitataan lyhyesti esim.  "Kohde nro 14" tai "Kohde nro 2/18", jos kohde on esitelty kirjan osassa II.  Kohteet luetellaan tässä kuitenkin suunnittelemassani ajojärjestyksessä.

Tropical Islands Resort
Kohde nro 71.  Sijaitsee tunnin automatkan päässä Berliinistä etelään. Saksan yhdistymisen jälkeen rakennetu halli, jossa oli tarkoitus rakentaa raskaiden taakkojen kuljettamiseen soveltuvia ilmalaivoja. Se ei toteutunut, mutta hallissa on nyt lomaparatiisi, jossa on trooppinen ilmasto ympäri vuoden. Hallin vieressä on Stellplatz, joten siellä voi olla koko päivän ja jäädä vielä yöksikin.

Potsdam
Kohde nro 70.

Lutherstadt Wittenberg
Kohde nro 63.

Dessau
Kohde nro 60.

Halle (Saale)

Leipzig
Kohde nro 84.

Dresden
Kohde nro 80.

Chemnitz

Eisenach
Kohd nro 64. Liian kaukana ajoreitiltä.

Jena
Liian kaukana ajoreitiltä.

Zwickau
Kohde nro 88.

Nürnberg
Kohde nro 2/102.

Regensburg
Kohde nro 2/112

Ingolstadt 
Ajoreitiltä mutka ylöspäin, yöpymispaikka?

München
Kohde nro 2/122.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti